AUSOLAN

Som una empresa catalana, de més de cinquanta anys d’experiència, especialitzada en menjadors escolars i educació en el lleure, formem part del grup cooperatiu AUSOLAN.

La nostra garantia de màxima seguretat pels infants i els membres de la comunitat educativa, es basarà en una neteja i desinfecció dels espais i equips, formació, senyalització de zones de pas, higiene de mans, distanciament de grups no estables o mascaretes …. amb un pla de funcionament acordat i aprovat amb l’escola.

Els nostres objectius son:

 • Garantir les necessitats nutricionals dels infants gràcies a una dieta equilibrada, mentre aprenen que l’acte de menjar pot ser una satisfacció i un acte social de convivència.
 • Fomentar l’adquisició d’hàbits i actituds, que fan que els infants adoptin un estil de vida saludable
 • Educar en el lleure, transmetent uns valors comuns, de responsabilitat, de respecte, de compromís, de tolerància, de sinceritat, de justícia, de consciència ecològica i de pau.

L’ATENCIÓ A LES FAMÍLIES

Per nosaltres la complicitat amb les famílies és fonamental. Per aquest motiu hem establert l’aplicatiu “on line” del menjador, on podeu comunicar-vos amb la vostra coordinadora/or les 24 hores del dia. Tots els avisos seran revisats cada dia abans de les 10 del matí. També podeu deixar els avisos a la bústia del menjador o posar-vos en contacte amb la coordinadora dins de l’horari establert.

JUANI Tel: 93 645 18 85

Horari de dilluns a divendres de 9 a 10h.

O per e-mail: egavamar@ausolan.com

Els alumnes de p3, rebran un informe diari, que facilitarà una comunicació diària amb les famílies. P4 i P5 serà un informe mensual. A la resta de cursos es farà un informe trimestral. Tenint en compte que qualsevol incidència que hi hagi a l’hora del menjador, es comunicarà el mateix dia a les famílies.

ELS NOSTRES MENÚS

El nostre menú escolar està basat en:

 • Una cuina casolana i de qualitat amb proveïdors propers, considerant la temporalitat dels aliment.
 • Seguim les noves pautes que marca la Guia de La Generalitat: reduint la presència de carns vermelles i processades, augmentem la presència de llegums i aliments integrals i incloem l’opció de proteic vegetal com a segon plat.
 • Oferim durant tot el curs escolar productes ecològics (85%) com llegums, pasta, arròs, carns, verdures, hortalisses i fruita. També introduïm peix fresc de proximitat 2 cops al mes
 • Celebrem les festes tradicionals pautades per la direcció del centre i realitzem menús especials.
 • Organitzem jornades gastronòmiques i taules de la descoberta per tal de conèixer indrets nous i tastar les receptes tradicionals.
 • Per a tots els alumnes amb necessitats especials realitzem dietes personalitzades a partir dels informes mèdics que ens faciliten els pares. Tenim uns protocols d’actuació molt estrictes per garantir la seguretat dels comensals. No preparem dietes personalitzades sense informe mèdic.
 • En el menú trimestral, rebreu consells dietètics i us proposarem combinacions per equilibrar el dinar i el sopar. Oferim servei de pícnic, a tots els usuaris fixes del menjador i a tots els eventuals que ho desitgin, us recordem que tots els alumnes becats, tenen dret a pícnic de dinar a totes les excursions.

EL NOSTRE PROJECTE EDUCATIU

El projecte educatiu d’aquest any, està basat en la nova normalitat del menjador, traslladada als infants d’una forma lúdica d’aprenentatge d’hàbits, adaptada a tota la normativa dels Departaments de Salut i d’Educació.

El centre d’interès d’aquest any és «Aliment, un futur saludalbe», amb un ventall d’activitats preparades perquè els infants descobreixin que tenen la clau per aconseguir que el nostre planeta tingui una bona salut, essent els protagonistes actius dels seu propi desenvolupament maduratiu.

LA NORMATIVA DEL MENJADOR

 

 • La inscripció al menjador: Per poder estar inscrit al servei cal emplenar la fitxa d’inscripció al menjador, on figuren totes les dades del nen/a. A principis de setembre rebran unes instruccions per fer la inscripció on–line. Abans del dia 5 de setembre, s’haurà de matricular als nous usuaris o confirmar la plaça pels usuaris registrats, per garantir el tracte individual i la màxima seguretat de tots els infants.
 • La sortida de l’escola: Cap usuari del menjador, pot sortir de l’escola sense autorització del pare, mare o tutor. També, preguem que si han de venir a buscar a qualsevol nen/a durant l’hora del servei, de 12.30 a 15h ho comuniquin, per poder gestionar l’hora de l’àpat i tindre un control necessari dels usuaris diaris.
 • Les dietes: Els nens/es que en dies puntuals necessitin dieta ho hauran de comunicar abans de les 10 del matí . També s’haurà de lliurar a la coordinadora del menjador la recepta del metge, en cas que s’hagi d’administrar algun medicament als infants.
 • Els nens de P3: Per garantir el descans necessari entre el matí i la tarda, els nens de P3 tindran l’opció de dormir o descansar per agafar forces per les activitats lectives de la tarda. Caldrà que portin el material que us indicarem.
 • En el cas que el professorat faci serveis mínims a causa de vagues o nevades, el servei de menjador romandrà obert per tot l’alumnat que faci ús d’aquets servei. En cas de no assistir, s’ha de comunicar a la coordinadora en l’horari establert i es considerarà absència justificada, descomptant la quantitat indicada en aquest tipus d’absència. En cas de no avisar es cobrarà la quantitat total.

TARIFES

Fixes: 6,33 €

2n germà: 6 €

Menú eventual: 6,76 €

Menú profesors: 3,58 €

 

Tots els cobraments es fan a través d’un aplicatiu on line accessible via web, mitjançant targeta de crèdit,  gràcies a un sistema de moneder que funciona en un entorn bancari segur.

  El link per accedir a l’aplicatiu és: adara039.comocomen.com (posar directament a sobre del Chrome).

  El pagamanet del menjador sempre ha d’estar per avançat.

  El saldo negatiu al moneder de l’aplicatiu del comensal generarà automàticament avisos a la família. Si no respon es comunica també al centre (Direcció)  i el nen/a no es recollirà a l’hora de finalització de les classes del matí.

  Criteris d’abonament: En cas d’absència justificada, notificada a la coordinadora del menjador, es cobrarà únicament la diferència entre l’import total del menú i la part proporcional de la matèria primera, i per tant s’abonaran 2.50€ per dia. En cas de no avisar es cobrarà l’import total.

  A partir del sisè dia consecutiu no es cobrarà cap quantitat. En cas de no avisar es cobrarà l’import total.

  Acceptació de les condicions del servei

  (La utilització del servei suposa una acceptació de les condicions establertes.)